12 Februarie 2014 Saitul tău are acnee?

Posted in Dev

Sunt saituri care prezintă produse minunate şi servicii extraordinare, dar au ceva care nu inspiră încredere. 

Toţi am avut în adolescenţă coşuri (mai multe sau mai puţine) şi eram enervaţi că, din cauza lor, adulţii ne priveau condescendent, chiar şi când spuneai ceva deştept. Eram convinşi că, Einstein de-ai fi fost, tot nu erai luat în serios din cauza coşurilor. Problema, până la urmă, s-a rezolvat: la unii doar prin trecerea timpului, la alţii cu tratamente antiacneice. Însă celor mai afectaţi le-a rămas sentimentul că au ratat atunci nişte oportunităţi: poate marea iubire, poate îndrăzneala care n-a mai fost regăsită toată viaţa.

Tot aşa stau lucrurile şi în cazul saiturilor. Sunt saituri care prezintă produse minunate şi servicii extraordinare, dar au ceva care nu inspiră încredere. Dau impresia că, în spatele lor se află nişte ageamii. Aceste saituri au ceva juvenil în construcţia şi înfăţişarea lor care, de multe ori, nu ajută sau chiar fac deservicii afacerilor pe care, teoretic, ar trebui să le promoveze.

Tot la acest capitol, în lumea web mai există o categorie de saituri „lucioase”, care încearcă să impresioneze dar care, din punctul nostru de vedere, nu sunt altceva decât tot nişte saituri acneice, acoperite cu straturi ridicole de fard (a se citi: soluţii grafice şi de design grosolane, dar aparent în trend). Nici aceste saituri nu reuşesc mare lucru pentru că vizitatorul, la nivel intuitiv, sesizează lipsa lor de consistenţă.

Să fie clar: vizitatorii de astăzi sunt foarte exigenţi şi compară tot ce întâlnesc pe web cu cele mai bune saituri pe care le vizitează. Şi, dacă e vorba de a da bani, întotdeauna va prefera un sait care inspiră seriozitate, sobrietate, competenţă, experienţă, disponibilitate, unui sait care inspiră exaltare, superficialitate, nesiguranţă, neîncredere.

Dar asta nu e totul. Important e şi modul în care un sait reuşeşte să se prezinte şi să spună ce are de spus.

Dacă îţi părem de încredere şi îţi doreşti un sait fabulos, ia legătura cu noi! :)

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular