Prezenţa ta pe internet poate fi limitată la o pagină de Facebook? Să vedem mai întâi ce înseamnă acest lucru.
Avantajele unei pagini de Facebook:
a. se configurează uşor şi este gratuită (cel puţin până la un punct);
b. oferă o promovare bună;
c. poţi comunica direct cu publicul ţintă.
Dezavantajele unei pagini de Facebook:
a. O audienţă serioasă se construieşte destul de greu, fără un buget de promovare;
b. Mesajele tale ajung doar la aprox. 7% din cei care ţi-au dat like. Pentru a ajunge la restul, trebuie să plăteşti;
c. Facebook cunoaşte doar conjugarea la timpul prezent. Dacă nu mai postezi nimic timp de câteva zile, nimeni nu-şi mai aduce aminte de tine, iar tot ce ai postat înainte rămâne practic îngropat în timeline. În plus, Google nu indexează conţinutul de pe timeline.
În anumite condiţii, prezenţa limitată exclusiv la Facebook poate avea un anume impact. Însă când „stimularea” paginii cu conţinut nou a încetat, încetează şi feed-back-ul paginii Facebook. De asemenea, tot efortul pe care îl depui pe Facebook este pentru aici şi acum. Toate acţiunile făcute în pagină devin irelevante odată cu trecerea timpului.
Aşadar, răspunsul nostru la întrebarea din titlu este: categoric nu. Pentru orice activitate serioasă şi de durată, saitul propriu este ca un centru de operaţiuni, iar Facebook un foarte eficient mijloc de promovare al momentului. Faptul că Google nu indexează textul şi imaginile adăugate în pagina de Facebook este, foarte dezavantajos. Asta înseamnă că veţi rata o grămadă de clienţi preţioşi, care poate caută produsele ori serviciile dumneavoastră pe Google, dar care nu vor avea nicio şansă să le găsească.
În concluzie, prezenţa dumneavoastră pe internet trebuie să aibă, întâi de toate, o strategie, apoi o metodologie de implementare a acesteia, făcând uz de cele mai bune mijloace.
Îţi doreşti o prezenţă durabilă şi eficientă pe internet? Contactează-ne să-ţi spunem de ce ai nevoie.
Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular